Bananboller

Her får du en opskrift på en af min yndlings boller.
Den smager lidt af kage.
Tag en når du kommer træt hjem om eftermiddagen. Den kan redde dig ud i farezonen, hvor du ellers ville støvsuge køkkenskabene og slikskufferne.

Bananboller (15 stk.)

Ingredienser:
2,5 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. honning
2 stk. salt
2 modne bananer
2,5 dl A38, tykmælk eller ymer
150 g havregryn
50 g bran flakes/cornflakes
60 gram hakket mørk chokolade
60 gram valnødder
Ca. 550 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Hæld kærnemælk i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt. Mos bananerne, rør dem sammen med A38, tykmælk eller ymer og kom dem i dejen sammen med havregryn, bran flakes, hakket chokolade og grofthakkede valnødder.
Ælt hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er sammenhængende, men stadig en lille smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at fordele dejen i “klatter” på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.