Grønkålssalat med cremet dressing

af okt 16, 2010

Jeg er vild med grønkål af flere årsager. Den smager af noget, der er noget at tygge på, den er fiberholdig og så er den super nem at have med at gøre.
Kan købes skyllet og snittet, klar til at putte i salat skålen – oveni købet også økologisk. Whats not to like?
Denne her salat er fyldig – en blanding af sød og frisk med lidt at tygge i.
Vi serverer den til gryderetter i ” inde-hygge-vejr”, sidst med gullasch og kartoffelmos. Den giver modspil til smag der har lidt tyngde.

Det skal du bruge:
200 gram = ca. ½ pose snittet grønkål
2 pærer
1 granatæble ( kan også købes på frost men den friske smager bedst )
1 håndfuld persille

Dressing:
2 dl. cremefraiche 18 %
1 spsk. grov sennep
2 spsk. hvis balsamico/hvidvinseddike
S og P.

Sådan gør du:
-Skyl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i både -Rist mandlerne på en tør pande til de får lidt kulør. Køl ned -Tag kernerne ud af granatæblet.
-Hak mandler og persille

Dressing :
Rør alle ingredienser sammen og smag til.

Vend grønkålen i en salatskål med de øvrige ingredienser, men gem lidt til pynt. Vent med dressingen til sidst.
Anret salaten med de gemte ingredienser på toppen og server.