Havregrødsknækbrød

af mar 8, 2022

De er nemme og kan spises som de er, eller som et mellemmåltid smurt med fx frisk flødeost serveret med lidt bær. Du kan og bruge dem som mellemmåltid med en klat hummus eller en lækker dip
serveret med grøntsagsstænger.

Det skal du bruge til grødmassen:
2 dl. havregryn
4,6 dl. vand
0,4 dl. oliven eller rapsolie
4 spsk. hørfrø
4 spsk. solsikkekerner

Drys:
Sesamfrø
3-4 tsk. Havsalt

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Kom alle grød ingredienser i en gryde og kog en havregrød på dem under hyppig omrøring til grøden er fast og cremet.
  • Dæk 2 bageplader med bagepapir og fordel grødmassen i et tyndt lag på pladerne. Drys med sesamfrø og havsalt. Bag knækbrødene ca. 1 time og 20-30 minutter.
  • Når knækbrødene er færdigbagt køles de på en rist.
  • Knæk det i stykker og opbevar i en tætlukket beholder ved stuetemperatur.