SOLSKINS SUPPE

SOLSKINS-SUPPE

Denne her suppe er fra min studietid hvor jeg sideløbende underviste i vegetarisk madlavning. Den var ret hot dengang, og den er stadig én jeg vender tilbage til når velsmag, blikfang og skønne minder skal forenes på tallerkenen. Den er ret nem at lave.

Ingredienser: 3-4 pers.

1 løg

400 gram gulerødder

1 spsk. olivenolie

1 spsk./1 tern grøntsagsbouillon

3 stængler persille

2 kviste timian eller 1 lille tsk. Tørret

3  laurbærblade

8 dl. vand

1-2 appelsiner

1 dl. fløde 13%

Salt og peber

Lidt reven muskatnød

Cremefraiche til serving + persille

Sådan gør du :

Gulerødder renses og skæres i skiver.

Løget pilles og hakkes fint. Grøntsagerne svitses i olien i en stor gryde i ca. 10 min. Vand, grøntsagsbouillon og krydderier tilsættes.( persille evt. bundet sammen med lidt madsnor)

Simrer for svag varme under låg i ca. 30 min.

Laurbærblad og persillestængler fiskes op ad suppen.

Suppen blendes med en stavblender eller i en foodprocessor.

Saften presses ud af appelsiner(ne) og tilsættes sammen med fløden. Smag til inden du evt. tilsætter nr. 2 appelsin. Suppen skal hverken smage for sødt eller for syrligt.

Salt og peber og reven muskat nød efter smag.

Varmes i gennem og serveres med en klat creme-fraiche og grofthakket persille.