SYLTEDE RØDLØG

Jeg er vild med nem mad der giver et ekstra pift – jeg kalder det MAD MED X FACTOR.
Små fif der hæver menuen fra at være noget sædvanligt til noget særligt – UDEN at man har brugt en evighed i køkkenet. Syltede rødløg er en af mine favoritter.

SYLTEDE RØDLØG

2 rødløg, 1/2 dl. Æbleeddike, 1/2 dl vand, 3-4 spsk. Sukker, 1 tsk. Salt, sort peber.

Skær løgene i skiver og læg dem i et sylteglas. Lav et opkog af de øvrige ingredienser og hæld det over løgskiverne. Lad det trække min. 1 time på køl. Kan sagtens holde sig en uges tid eller mere i køleskabet.

Herefter er de klar til brug alverdens steder.

De er smukke og brugbare i salater, til hakkebøffen (istedet for de evige bløde løg), i burgeren og som tilbehør hist og pist hvor det sød-syrlige gør sig godt.