Om Diætisten i Herlufsholm

Læs mere om mig
Book tid til kostvejledning

Heidi Dreist

Jeg er autoriseret klinisk diætist og Sofia Manning Coach, og jeg har, som en af de få diætister i Danmark, den originale internationalt anerkendte uddannelse i ”Intuitiv spisning” ved Evelyn Tribole og Elyse Resch.

Jeg har desuden suppleret med en specialuddannelse inden for spiseforstyrrelser samt en masse efteruddannelse indenfor det pykologiske område.

Mit hovedområde er brobygning mellem fysisk og mental sundhed med fokus på balance i livet.

Jeg tror på, at din krop kender vejen og kan guide dig til et frit og afslappet forhold til mad og sundhed.

Når du øver dig i at tænke lidt mindre og sanse lidt mere, åbner du døren til præcis det sundhedsliv, som de fleste drømmer om. Ingen regler, ingen dårlig samvittighed, ingen nederlag.

Kun omsorg og respekt for dig.

Madro helt ind i sjælen.

Jeg holder til i Næstved, hvor jeg bl.a. har mange klienter fra både Haslev og Glumsø samt mange andre steder.

Hvem er jeg?

Hemmeligheden bag et sundt, naturligt og afslappet forhold til mad, har haft min interesse størstedelen af mit liv.

Jeg har udforsket alverdens “madreligioner” og eksperimenteret med sundhed i forskellige retninger, som måske nok har fyldt min krop med vitaminer, men samtidig tømt mit sind for livsglæde og humør. I dag er jeg heldigvis landet et sjovere sted.

Et au pair ophold i en fransk familie blev min døråbner og helt store inspiration til lige præcis den form for madsundhed, som jeg forelskede mig i. Vi har haft et fast og kærligt forhold lige siden.

Enkel og kvalitetsbevidst mad, hvor næring og nydelse flyder sammen i skøn, sanselig forening.

Jeg er forelsket i det sunde liv med plads til nydelse uden forbudtheder og unødvendige stramme regler, og jeg tror på at vejen til den sunde balance går igennem mad der forkæler både krop og sind.

Det er vigtigt for mig at bevare en åbenhed overfor alsidigheden i AL mad. Jeg holder præcis ligeså meget af hjemmelavet mormor mad med sovs og kartofler, som jeg holder af ny nordisk gourmetmad med fokus på økologi og bæredygtighed. Jeg vil nødigt undvære smagen af gode minder.

Den sunde balance handler for mig om meget andet, end hvad du putter i munden, og jeg er helt ned i detaljen opmærksom på at fylde mit liv med alt, hvad der bringer nærvær, sanselighed og glæde ind i livet. Det samme har mit fokus i mine vejledninger.

Jeg er udpræget familiemenneske, og jeg tilbringer størstedelen af min fritid sammen med mine nærmeste, vores hund Mille og min skønne ridehest Scarlett.

Jeg har bokset en del med mad

Jeg  har i min livsbagage et mangeårigt kompliceret forhold til mad. Størstedelen af min ungdom blev kvalt i en spiseforstyrrelse, der drænede mit sind og stjal min livsglæde.​

Min indre kamp var min skamfulde hemmelighed, og jeg brugte rigtig meget ødelæggende energi på at fremstå perfekt udadtil.  Det var noget rod for at sige det ligeud.

​Jeg var pigen med den pæne facade udenpå, men dybt ulykkelig indeni.

Det var ikke et valg, men min egen selvdestruktive løsning på et følelsesmæssigt kaos indeni, som jeg havde svært ved at navigere i. Heldigvis fandt jeg hjem.

Det har gjort mig til den jeg er i dag, og det har i den grad skærpet min sensitivitet og mit blik for det svære.

Min egen kamp med mad er nok også den allervigtigste årsag til, at jeg i dag nemt kan spotte og forstå mine klienter, når følelser og hård indre dialog spænder ben for et kærligt forhold til mad.

Man behøver ikke være ramt af en spiseforstyrrelse for at havne i den båd, og det er tankevækkende,  at det kan blive så vanepræget at behandle sig selv dårligt, så man slet ikke lægger mærke til det.

Jeg måtte selv finde vejen hjem.  Den var lang og sej – og fyldt med bump, og jeg kunne godt have ønsket mig lidt hjælp til at skyde den genvej, som jeg hjælper mine klienter til at finde i dag.

​Til gengæld kan jeg fra hjertet sige, at jeg i dag lever det liv, som jeg selv drømte om. Fyldt af den rette næring, og fri af alt det, der drænede mit sind.

​Vi har alle vores historier. De kan vendes og blive din styrke.

Min personlige baggrund, kombineret med mine faglige kompetencer, gør, at jeg idag har opnået en særlig ekspertise på området. ​Lige præcis det gør, at jeg er stand til at hjælpe dig hele vejen rundt.​​

Mine specialeområder som klinisk diætist er:

  • Intuitiv spisning
  • Følelsesmæssig/forstyrret spisning
  • Spiseforstyrrelser
  • Madglæde

Skal jeg hjælpe dig?

kontakt mig gerne allerede i dag, så jeg kan fortælle mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig videre med dit mål.