Spiseforstyrrelse behandling

Få den rette hjælp
Book tid til kostvejledning

Behandlingen

En spiseforstyrrelse kan have mange ansigter, og den viser sig både ved de klassiske diagnosticerede betegnelser såsom anoreksi, bulimi og overspisning. Samt et mix af disse.

Din vægt fortæller ikke noget om, om du har en egentlig spiseforstyrrelse.

Men det gør dine tanker og dit forhold til mad.

Jeg er uddannet klinisk diætist, og jeg har stor erfaring med behandling af spiseforstyrrelser.

Jeg holder til i Næstved, hvor jeg bl.a. har mange klienter fra Haslev og Glumsø samt mange andre steder.

Hvem er jeg?

Jeg har, sideløbende med min egen historie, uddannet mig inden for området, som gør, at jeg vil kunne hjælpe dig.

Ikke kun med en kostvejledning, men også med en dyb forståelse og respekt for dit indre samt en professionel guidning ud af spiseforstyrrelsens faste greb.

Jeg har desuden selv været ramt af spiseforstyrrerlse i min ungdom og jeg har ca. 10 års erfaring, når det kommer til behandling af spiseforstyrrelser – både fra psykiatrien og de ambulante offentlige behandlingsenheder.

Jeg har blandt andet erfaring med behandling af BED, anoreksi, bulimi og ortoreksi.

Læs mere om sygdommene herunder

BED (Binge Eating Disorder)

BED/tvangsoverspisning er kendetegnet spisning efterfulgt af skam, afsky og væmmelse rettet med en selv. Store mængder af mad spises på kort tid, og er forbundet med kontroltab. Spisning er ikke altid forbundet med kompenserende adfærd som fx tvangsmotionering. Kropsvægten er ofte over gennemsnittet, fordi man indtager mere mad end kroppen kan nå at forbrænde. Der er ofte megen skamfuldhed og svaghedsfølelse forbundet med dette.

Anoreksi

Anoreksi er kendetegnet ved en overdreven angst for at veje for meget, hvilket fører til det modsatte.
Sygdommen kan starte som en uskyldig slankekur, der sidenhen løber helt ud af kontrol. Lysten til behandling er som regel præget af stor ambivalens, idet der kan være en stor trygheds-og sejrsfølelse forbundet med at have fuld kontrol.
Hos mig arbejdes der med forståelsen for spiseforstyrrelsens mekanismer og følelsen af angst. Du får hjælp til at opbygge en kostplan, der skaber tryghed, så du slipper for konstant at være i dialog med din spiseforstyrrelse om, hvad du ikke bør spise.
Du er selv med til at skabe din kostplan.

Bulimi

Bulimi er kendetegnet ved, at man får ædeflip og spiser store mængder af ofte på kort tid. Man mister kontrollen over sig selv og spiser uhæmmet.

Bagefter fremprovokerer man en opkastning, som både kan opleves ”rensende”, skamfuld, beroligende og energidrænende. Et virvar af ambivalente følelser er i spil. Jeg var selv ramt af bulimi i mange af mine unge år, men er i dag HELT fri og hjælper mine klienter til det samme. En frihed som de færreste tror mulig, men som måske er tættere på end du tør drømme om.

Ortoreksi

Ortoreksi – når sundt bliver usundt
Ortoreksi handler om et overdrevet fokus på at spise sundt – det er nærmest som en religion.
Viden herom hentes ofte fra forskellige sundhedstrends og kan indebære, at mange fødevarer kommer på forbudt-listen.
Mange ender derfor med at spise ensidigt og mangelfuldt på vigtige næringsstoffer. Det går ud over livskvaliteten, og sygdommen kan udvikle sig til en tvangspræget dagligdag fyldt med uoverskuelige mønstre.
Her i klinikken får du, under kyndig vejledning, hjælp til at genfinde balancen.
Du lærer at gennemskue kostjunglen og får indsigt i kroppens behov – både de fysiske og psykiske.

Behandling af spiseforstyrrelse handler om følelser

Du kan ikke ”tage dig sammen” ud af en spiseforstyrrelse – den skal forstås.

Det handler om dig og dit forhold til dig selv, selvkærlighed og at turde mærke. Jeg vil kunne hjælpe dig med at genskabe kontakten til din appetitregulering, så du trygt kan spise uden kontrollerede og stramme regler.

Mange udtrykker deres eget mål for behandlingen som: ”længslen efter at kunne spise en is uden at skulle tænke på, hvor mange kalorier den indeholder, eller hvor mange kilometer, man skal løbe for at forbrænde den”.

Sådan et mål når du kun ved at opbygge et indre selvværd, tage ansvar og ”turde vove pelsen”.

Du bliver nødt til at forstå sammenhængen mellem dine tanker og dine handlinger.

Jeg siger ikke, det er nemt. Men jeg tager dig trygt i hånden og lover at give dig min fulde støtte og opmærksomhed, når det kommer til behandling af lige netop din spiseforstyrrelse.

Jeg har selv været der og oplevet smerten, og jeg kender også vejen ud.

Er du nysgerrig på at høre mere?

Er du interesseret i mere information omkring behandling af spiseforstyrrelser, eller har du nogen spørgsmål, du ønsker svar på?

kontakt mig gerne allerede i dag, så jeg kan fortælle mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig videre med dit mål.