Her får du en opskrift på en af min yndlings boller.
Den smager lidt af kage.
Tag en når du kommer træt hjem om eftermiddagen. Den kan redde dig ud i farezonen, hvor du ellers ville støvsuge køkkenskabene og slikskufferne.
Bananboller (15 stk.)
Ingredienser:
2,5 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. honning
2 stk. salt
2 modne bananer
2,5 dl A38, tykmælk eller ymer
150 g havregryn
50 g bran flakes/cornflakes
60 gram hakket mørk chokolade
60 gram valnødder
Ca. 550 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Hæld kærnemælk i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt. Mos bananerne, rør dem sammen med A38, tykmælk eller ymer og kom dem i dejen sammen med havregryn, bran flakes, hakket chokolade og grofthakkede valnødder.
Ælt hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er sammenhængende, men stadig en lille smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at fordele dejen i “klatter” på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.