200 gram skyllet og finthakket grønkål, 100 gram vilde ris ( du kan også brug bulgur eller perlespelt ), 75 gram god feta skåret i tern , 75-100 gram blåbær, 75-100 gram brombær , bladene fra 3 stængler mynte.
Dressing af : 3 spsk. rapsolie + 1 spsk. æbleeddike + ½ tsk. sennep. s og p.
Kog risene i ca. 40 min. og afkøl. Læg en bund af grønkål og fordel de kogte ris og feta ovenpå sammen med hakket mynte. Rør dressing og fordel den i salaten ved at vende den forsigtigt i . Pynt med bær.
Denne her salat er ret fyldig og kan fint være eneste tilbehør til kød/fisk eller kylling til aftensmaden.
BLOMKÅLS COUS-COUS MED MANDLER OG ABRIKOS
1 blomkålshoved, 1 lille finthakket rødløg, 8-10 tørrede abrikoser skåret i små tern/skiver, en håndfuld hakkede mandler, 4-5 spsk. hakket persille.
Dressing af 3 spsk. rapsolie/olivenolie + 1-2 spsk. citronsaft + ½ tsk. sennep. s og p.
Hak eller riv blomkålen fint ( jeg gør det i en foodprocessor ). Bland med rødløg, abrikoser, mandler ( jeg rister dem ofte lidt på en tør pande først ) og persille. Rør en dressing og bland den godt rundt i salaten.