Råsyltet rabarber et sommer hit som topping på min morgenmad, når haven bugner af de friske og syrlige røde stængler.
VIRKELIG nem at lave – love it.
RÅSYLTET RABARBER:
Ingredienser:
4-5 stængler rabarber, 85 gram sukker, 2 dl. vand. , ½ citron, 1 vaniljestang eller et drys vaniljesukker.
Rens og skær ca 4-5 stængler rabarber i små skiver eller tern.
Læg dem i et rent sylteglas.
Kog lage af 85 gram sukker, 2 dl. Vand, saft af 1/2 citron, korn af en vanilje stang eller et drys vanilje sukker i mangel af bedre
Kog til sukkeret er helt opløst og hæld det over rabarberne. Lad det trække til næste dag og nyd det som topping, som tilbehør til isen, i salaten, til mellemmåltidet.
Tip: Kan du bedst lide rabarberne lidt bløde i det, så kog dem med i lagen 1/2-1 min. Og hæld derefter hele molevitten på glas, afkøl og opbevar i køleskabet.