Rodfrugt Basser

af jan 28, 2021

RODFRUGT BASSER ( 4 pers. + lidt til madpakken )

Vinter kalder på vintermad.

Disse her skønne ovnbagte banditter kan altså noget i den kolde tid.

De smager himmelsk, nemme at lave, crunchy på den lidt pizza agtige måde,  og så er det sådan nogen HELE familien jubler over.

Brug dem som tilbehør, smid dem i madpakken eller spis dem som hovedret med en god salat….

Ingredienser:

800-900 gram blandet persillerod, gulerod og rødbeder
2 store løg
2 spsk. tørret timian
1 tsk. Salt + peber
6 spsk. hvedemel
4 æg
Ca. 3-4 spsk. Olivenolie
Evt. persille drys

Sådan gør du:

  • Skræl og riv rodfrugter og løg
  • Pisk æg, timian, salt og peber i en separat skål.
  • Vend æggemassen ned i grøntsagerne og drys med mel.  Rør det hele igennem til det er blandet godt sammen.
  • Form ca. 14 runde klatter a ca. 8-10 cm. og sæt dem på 2 bageplader dækket med bagepapir.
  • Pensel olivenolien over klatterne og bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 min. Til de er gyldne og sprøde.