Savoy salat
I mine unge dage var jeg ret optaget af vegetarisk livsstil.
Det blev aldrig til et forpligtende ægteskab mellem os, men mere et åbent forhold som jeg stadig, med stor kærlighed og respekt, vandrer ind og ud af.
Denne her salat er en ever green fra dengang jeg underviste i vegetarisk madlavning.
SAVOY SALAT (4 pers.)
Ingredienser:
Ca. 1/3-1/4 savoy kål (alt efter størrelse – i mangel af bedre bruger jeg grønkål), 3 gulerødder, 3 stilke blegselleri, 1 bk. Karse, 1/2-3/4 dl. solsikkekerner.
Dressing: 4 spsk. Oliven/rapsolie, 2 spsk. Citron saft, 2 tsk. Dijonsennep/
Grovkornet sennep. S og P.
Sådan gør du:
- Grøntsagerne renses
- Savoy kål og blegselleri snittes fint og guleroden rives groft
- Grøntsagerne blandes i en skål med den klippede karse
- Solsikkekerner ristes på en tør pande, og blandes i salaten
- Dressing røres sammen og hældes over