Pavlova

af feb 20, 2020

SOMMERENS BEDSTE DESSERT
Pavlova er min absolutte favorit når det gælder det søde punktum. Den er let at lave, den er smuk og den smager af sommer.

Jeg elsker faktisk allermest Pavlova “dagen derpå” – hvis jeg ellers er heldig at der er noget tilbage. Udseendet er knapt så inviterende, men den opblødte marengs hvor smagen jordbær saft er trængt ned i, er virkelig en himmerigs mundfuld. Husk at nyde med god samvittighed. Så længe du har en sund hverdag, er der også plads til lidt sødt en gang imellem.

Pavlova (8 pers.)

Marengs-bund:

5 æggehvider
1 knivspids salt
2 tsk. eddike

Pynt :

500-700 gram jordbær eller andre bær
1 lime
2 spsk. flormelis
2-3 stilke mynte
1/4 liter piskefløde

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt eddike og pisk sukkeret i massen lidt ad gangen.
Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan lave den rund eller oval som du nu synes. Den skal være lidt tyk i det. Bag bunden ved 140 grader varmluft i ca. 1 time.

Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Lad dem trække med limesaft og flormelis i ca. 1 time.
Pisk fløde til skum.
Når bunden er afkølet, kan du lægge kagen sammen.
Piskefløden fordeles på bunden og ovenpå ligges de friske bær.
Pynt evt. med lidt spiselige blomster fx. Sted moder, morgenfrue eller tallerkensmækker. Så har kagen for alvor fået sommerdragten på.